Открито писмо в защита на посланик Чавдар Николов

Sobre Ben Popov

Ben Popov escreveu 129 artigos no blog.

Ben Popov é coordenador da Comunidade Búlgara no e profissional de Marketing Digital com mais de 15 anos de experiência. Áreas de interesse: tecnologia, marketing digital, cultura, política, viagens, entre outras. Fala Búlgaro, Inglês, Português e Russo. Entre em contato com Ben nas redes sociais abaixo.

посланик Чавдар Николов

 

ПЕТИЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ В БРАЗИЛИЯ

ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
ПРЕЗИДЕНТСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Българската общност в Бразилия изказва своето недоумение и несъгласие с решението за отсраняване на господин Чавдар Николов от поста извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна република Бразилия, взето от Дисциплинарния съвет на МВнР.

Считаме, че с този акт се нарушават правата на българите в Бразилия (които за пореден път остават без посланик) и същевременно се прави опит да бъде използван “случаят Боевски” за обслужване на “тесно” партийни интереси.

Българската общност в Бразилия трябваше да чака дълги години за да има действаща и работеща дипломатическа мисия, каквато беше открита след назначаването на посланик Николов и неговия екип. За сравнително краткия период, през който действаше този екип, нито един казус на български гражданин не остана без разрешение. Посланик Николов и неговият екип насърчаваха и помагаха във всички културни и просветни дейности на българите в Бразилилия. Благодарение на неговото съдействие българското училище успя да намери подходяща база, където българските деца изучават езика, историята и традициите ни. Чрез своя професионализъм и опит българският посланик в Бразилия работеше изцяло за българската кауза и за интересите на българските граждани, каквато е и мисията на всеки дипломат.

Българската общност в Бразилия настоява чрез съдействието на премиера и президента да бъде отменено решението на дисциплинарната комисия, с оглед че решението е взето едностранчиво (случаят Боевски), мотивите не са добре аргументирани и не обхващат цялостната дейност и мисия на посланик Николов.

Линк към подписката в защита на посланик Чавдар Николов. Моля, подкрепете ни!

Още по темата:

Защо Боевски се оказа на свобода

Уволненият заради Боевски посланик излезе с отворено писмо

 

Comentários

comentários

Deixe uma resposta

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *